Ankara Taş Fırın Yapım Ustası

Ankara Taş Fırın Yapım Ustası

Fırının yapılacağı zemin terazide ölçülmektedir. 10.2luk ytonglar ile düz zemin elde edilmelidir. Isı yalıtımı da sağlanmış olmalıdır. Terazi de kontrol edildikten sonra fırının yapımına başlanılır. Fırının oturacağı alanın en altına perlitli harç hazırlanır. Hazırlanan harç, fırın tablasına alınır. Perlitli harç terazi de olacak şekilde fırının altı hazırlanır. Perlitin donması için 1 hafta beklenilir. Ardından 1 çuval benzer renklerde şişeler toplanır. Şişeler ufak tefek parçalar haline getirilir.

Cam kırıkları perlitli zemine döşenir. Cam parçalarının üzerine tuz serpilir. Düzgün bir zemin alanı için fırın çevresi belirlenir. 10'luk ytonglar kesilerek perlit, cam ve tuzlu tabanın etrafına yerleştirilir. Bu aşamada, kalıp çıkarılarak kesim yapılır. Perlit, cam ve tuzlu alanın etrafında yaklaşık 3 cm boşluk kalacak şekilde ytonglar yerleştirilir.

Boş bırakılan 3 cm'lik boşluğa olmak üzere alüminyum folyoya sarılı seramik yönü yerleştirilir. Ytonglar sabitlenmektedir. 5 mm'lik sacdan fırın kapağı hazırlatılır. Fırın kapağı yerleştirilir. Akabinde zemin taşları (ateş tuğlasını) yerleştirilmeye başlanır. Taşlar yerleştirilirken boşluk kalmayacak şekilde olmasına dikkat edilmektedir. Kenarlara gelen yerlere spiral ile taşlar kesilir. Kapağın konumu ve zeminin düzgünlüğü kontrol edilir. Zemin döşendikten sonra yan duvarlar döşenmeye başlanır. Taşlar samat harcı ile birbirine yapıştırılır ve aynı harçla sıvanır.

Ankara'da Taş Fırın Yapım Ustası

İstediğiniz ve ihtiyacınız natürel, odunlu ve kömürlü bir fırın ise Ankara taş fırın yapım ustası hizmete hazırdır. Ankara taş fırın yapım ustası olarak edindiğimiz tecrübe ve kaliteden ödün vermeden iş başındadır. Ankara taş fırın yapım ustası, günümüzdeki yakıt sorununu ve zaman sorununu ortadan kaldırmaktadır. Siz değerli müşterilerimize uzun ömürlü, kullanışlı ve kolay temizlenebilir taş fırınlar sunmaktayız.